Group Work in a Changing World: The Power of Connection - It has become increasingly clear that the world is in a state of constant change: in relation to politics, climate, health, disease and economics; with resulting impacts on human life, human rights, systematic oppression, interpersonal conflict and widening socio-economic gaps. There is an ever-growing need for group work to help build connections, address social isolation, enhance mutual understanding and challenge inequities through activism and community organizing.  Register today for the 2021 IASWG Symposium. 

Program Schedule

Sessions will take place in Eastern Daylight Time (ET).

Monday, June 7, 2021 - Pre-Symposium Institutes

  • 9:30am to 12:30pm ET  More than Ice Breakers: How to Use Activity in Group Work to Enhance Mutual Aid with Jennifer Clements
  • 1:30pm to 4:30pm ET  Building Mutual Aid in Groups with Vulnerable and Resilient Populations with Alex Gitterman

Tuesday, June 8, 2021 - Pre-Symposium Institutes

  • 9:30am to 12:30pm ET  Field Instruction Workshop with Ronnie Glassman
  • 9:30am to 4:30pm ET  Leading Mutual Aid Support Groups: The Science and Art of Group Work Practice with Larry Shulman 

Wednesday, June 9, 2021 - Symposium Day 1

  • 9:00am to 9:50am ET  Welcome & Opening Gathering
  • 10:00am to 10:30am ET  30-minute Discovery Sessions
  • 10:45am to 11:15am ET  30-minute Discovery Sessions
  • 11:30am to 12:30pm ET – 60-minute Presentations
  • 12:45pm to 1:45pm ET – Plenary Panel
  • 2:00pm to 3:00pm ET – 60-minute Presentations
  • 3:15 pm to 4:15pm ET – 60-minute Presentations
  • 4:30pm to 6:30pm ET – Skill-Building Workshop: Non-deliberative Group Work in a Virtual Setting

Thursday, June 10, 2021 - Symposium Day 2

  • 8:30am to 9:55am ET – Membership Meeting
  • 10:00am to 11:00am ET  60-minute Presentations
  • 11:15am to 11:45am ET – 30-minute Discovery Sessions
  • 12:00pm to 1:30pm – Posters
  • 1:45pm to 2:15pm ET – 30-minute Discovery Sessions
  • 2:30pm to 4:00pm ET  Invitational Workshops
  • 4:30pm to 6:00pm ET – Chapter Meetings and Online Standards Focus Group

Friday, June 11, 2021 - Symposium Day 3

  • 8:30am to 9:55am ET – Chapter Meetings and Online Standards Focus Group
  • 10:00am to 11:00am ET – 60-minute Presentations
  • 11:15am to 11:45am ET – 30-minute Discovery Sessions
  • 12:00pm to 12:30pm ET – 30-minute Discovery Sessions
  • 12:45pm to 1:45pm ET – Plenary Panel
  • 2:00pm to 3:00pm ET – 60-minute Presentations
  • 3:15pm to 4:15pm ET – 60-minute Presentations
  • 4:30pm to 6:00pm ET – Membership Meeting
  • 6:00pm to 6:30pm ET – Sip & Chat: Exploring Potential Leadership Roles in IASWG

Saturday, June 12, 2021 - Symposium Day 4

  • 9:00am to 9:50am ET - Stretch & Sing-along
  • 10:00am to 11:30am ET – 90-minute Invitational Workshops
  • 11:45am to 12:15pm ET – 30-minute Discovery Sessions
  • 12:30pm to 1:30pm ET – Posters 
  • 1:45pm to 2:45pm ET – 60-minute Presentations
  • 3:00pm to 4:00pm ET – Plenary Panel
  • 4:00pm to 4:30pm ET – Closing Gathering

Registration Rates

Click here to register for the 2021 IASWG Symposium. 

Registration rates include access to live presentations and records from Wednesday, June 9 through Saturday, June 12, 2021. There is an additional fee to attend Pre-Symposium Institutes held on Monday, June 7th and Tuesday, June 8th. 

Registration Rates by Zone - The International Association for Social Work with Groups (IASWG) stands for diversity, equity, inclusion, and social justice. Our symposium participation is truly international with presenters and attendees from all around the world. We make efforts to be inclusive through a diversified membership and symposium registration fee structures that reflects the financial realities in the world. For that reason, a model was developed, using the classification system based on the world bank data and EU classifications, according to the 2019 Gross Domestic Product (GDP, US$ in Trillions) per capita and divided into five zones.

 

Registration rates include access to live presentations and records from Wednesday, June 9 through Saturday, June 12, 2021. There is an additional fee to attend Pre-Symposium Institutes held on Monday, June 7th and Tuesday, June 8th.

2021 Full Symposium Rates Zone 5 Zone 4 Zone 3 Zone 2 Zone 1
Professional IASWG Member $150 $143 $75 $30 $15
Retired IASWG Member $100 $95 $50 $20 $10
Unemployed IASWG Member $40 $38 $20 $8 $3
Student IASWG Member $40 $38 $20 $8 $3
Non-Member $325 $310 $160 $65 $25

 

2021 One Day Rates Zone 5 Zone 4 Zone 3 Zone 2 Zone 1
Professional IASWG Member $100 $95 $50 $20 $7
Retired IASWG Member $75 $70 $37 $15 $5
Unemployed IASWG Member $25 $24 $13 $5 $2
Student IASWG Member $25 $24 $13 $5 $2
Non-Member $175 $160 $85 $35 $12

 

The International Association for Social Work with Groups (IASWG) stands for diversity, equity, inclusion, and social justice. Our symposium participation is truly international with presenters and attendees from all around the world. We make efforts to be inclusive through a diversified membership and symposium registration fee structures that reflects the financial realities in the world. For that reason, a model was developed, using the classification system based on the world bank data and EU classifications, according to the 2019 Gross Domestic Product (GDP, US$ in Trillions) per capita and divided into five zones.

 

Call for Student Volunteers:

Student volunteers are the heart and soul of the IASWG Symposium. IASWG will select around 50 student volunteers to perform tasks related to session oversight, zoom tech support, translation services, and social media. In exchange for your time and effort, your registration fee will be waived. Applications will be reviewed on a rolling basis. Please note, you must be an IASWG member before May 1st in order to volunteer.